• Ako sa pripraviť na pohovor a ako spraviť dobré CV

          • Súčasťou projektu  IT Lab Creativity 3, do ktorého je naša škola zapojená, sú aj prednášky a workshopy. Dňa 25.3.2024 sa jedného z nich zúčastnili žiaci III.B. V online workshope sa dozvedeli, ako si napísať dobrý životopis a ako sa pripraviť na pracovný pohovor.

            Ďakujeme p. Martinovi Haleckému z Astound Commerce, s.r.o., za zaujímavé a užitočné informácie.

          • Noc s Andersenom na Slovensku

          • 19. ročník medzinárodného podujatia zameraného na podporu čítania nás pozýva dňa 22.03.2024 na čítanie rozprávok a kúzelných príbehov počas jedného čarovného dňa a noci. Zábavné aktivity v školskej knižnici pripravili naše dofeambassadors :)

          • Festival podnikavosti

          • Dňa 19.3.2024 sa v Košiciach konal Festival podnikavosti. Bola to prezentácia stredoškolských podnikateľských nápadov z košického regiónu, na ktorých pracujú žiaci stredných škôl v rámci programu  Rozbehni sa! Academy. Najlepšie nápady získali grant 300 €, ktorý udelil Košický samosprávny kraj. Za nápad Zipsovač si ho prevzali aj dievčatá z našej školy Zuzana Pavlovová a Simona Oravcová.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Aj tento rok Krajská hvezdáreň a Zemplínske kultúrne centrum usporiadali súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Tentokrát išlo o 70. ročník okresnej súťaže a my sme tam mali 2 zástupcov v  IV. kategórii,  t.j. žiaci stredných škôl.

            V mimoriadne silnej konkurencii náš žiak Rudolf Romančák  dosiahol 3. miesto za prednes poézie a Michaela Antonyová  získala diplom za účasť a úspešnú reprezentáciu.

            Súťažiaci zároveň nabrali inšpiráciu a chuť pracovať na sebe aj naďalej, čomu sa veľmi tešíme a budeme im v tom držať palce.

          • Prednáška pre seniorov

          • Členovia nášho KyberTímu absolvovali v priebehu jesene a zimy sériu prednášok a teraz odovzdávajú nadobudnuté vedomosti ďalej. Dnes, 21.3., pripravili pre klientov michalovského domova seniorov prednášku zameranú na metódy sociálneho inžinierstva. Daniel Horovčák, Samuel Hreško, Matej Janus a Šimon Ohriska (Sexta) seniorom priblížili spôsoby, ako sa podvodníci môžu dostať k ich osobným údajom, alebo ako ich môžu pripraviť o financie a poskytli im praktické rady, ako sa týmto útokom brániť.

          • Technické múzeum - exkurzia

          • Dňa 12.3. a 13.3.2024 sa naši študenti druhého a tretieho ročníka zúčastnili exkurzie do Technického múzea v Košiciach, v rámci ktorej navštívili hneď niekoľko zaujímavých expozícií. Okrem oddelení venovaných histórii baníctva, hutníctva a kartografie na Slovensku si pozreli výstavu umeleckého kováčstva a ozdobných predmetov z kovov, ale aj expozíciu približujúcu dejiny zubného lekárstva a zubnej techniky v našom regióne.

            Hlavným bodom programu ale boli dve výstavy súvisiace s fyzikou. Prvá z nich obsahovala rôzne meracie prístroje a vynálezy, ktoré boli v minulosti súčasťou vedeckého bádania v tejto oblasti, ale nechýbali ani predmety z bežného života akými boli prvé modely televíznych prijímačov, telefónov, či domácich spotrebičov.

            Pre študentov najzaujímavejším ale určite bola interaktívne Vedecko-technické centrum pre deti a mládež, v ktorom si hravou formou mohli vyskúšať rôzne vedecké hračky a hlavolamy a tým si aj upevnili svoje poznatky z fyziky a prípadne aj nadobudli nové.

          • Olympiáda kritického myslenia

          • Svoje kritické myslenie a mediálnu gramotnosť dnes naši žiaci rozvíjali prostredníctvom krajského kola Olympiády kritického myslenia. V dvoch kategóriách si overili svoju schopnosť vyhľadávať informácie, odolnosť voči manipulácii, čitateľskú gramotnosť, argumentačné zručnosti, prácu s dátami a orientáciu v prostredí médií. Úspešní riešitelia postúpia do finále OKM, ktoré bude prebiehať prezenčne v Bratislave.

            Držíme palce!

          • Inspiring Girls Slovakia

          • Aj našu školu navštívila Anna Tomčová, leaderka projektov v rámci IBM Sustainability Accelerator.  Dievčatám do hĺbky porozprávala o svojej práci a o projektoch, na ktorých momentálne pracuje.

            Ďakujeme za návštevu nášho gymnázia.